667674.jpg
Miikkaelin ja Thorin rahatilanne oli vihdoin kohentunut sen verran, että he pystyivät hankkimaan taloonsa naisen, joka kävi siivoamassa kerran päivässä. Miikkaeli iski tietenkin heti silmänsä tähän kaunokaiseen, mutta siivojaneiti ei oikein näyttänyt perustavan Miikkaelin jutuista.
667685.jpg
Kerran luostarilta palattuaan Miikkaeli huomasi tämän kaunokaisen kulkevan talon ohi.
667675.jpg
Miikkaeli huomasi, että Nikki-niminen neitonen oli hurmattavissa niin yksinkertaisella asialla kuin tyynysodalla.
667687.jpg
Kauaa he eivät tosin keskittyneet tyynysotaan, vaan romanttisempi puoli pyrki esiin.
667689.jpg
Heidän tulisempia suudelmiaan saapui kannustamaan muuan omituiseen pukuun sonnustautunut hiippari.
667691.jpg
Pian hevonen sai Miikkaelin ja Nikin käsittelyssä kovaa kyytiä. Ainakin se pomppi suhteellisen korkealle.
667677.jpg
Monissa naisseuralaisissa oli se hyvä puoli, että heidät sai kätevästi suostuteltua kirjoittamaan aineen latinanverbien taivutuksesta tai ristiretkistä.
667678.jpg
Miikkaeli ei kauaa muistellut Nikkiä, eikä edes pitänyt yhteyttä. Mitä sitä turhaan, naiset ovat kiinnostavia vain ensimmäisen kerran. Miikkaeli huomasi, että pienellä imartelulla pääsee pitkälle ja hänen hunajaisten lepertelyjensä uhriksi jäikin sitten Aurora, joka siis siivosi heidän asuntoaan.
667679.jpg
Pian Miikkaeli pääsi niin pitkälle, että sai painettua suudelman Auroran kädelle.
667680.jpg
Ja lopulta Aurorakin oli sulaa vahaan Miikkaelin käsissä.
667683.jpg
Vaikka Miikkaelillla menikin paljon aikaa naisia viihdyttäessä, hän ei unohtanut opiskelua. Pojat olivat jo ensimmäisen vuotensa viettäneet luostarilla, joka jälkeen he valitsivat sen kirkkotietouden osan, joka kiinnosti heitä itseään eniten. Thor tunsi vetoa kasvitieteeseen ja parantamiseen ja Miikkaeli taas halusi opiskella muinoin eläneistä pyhimyksistä ja heidän suurista teoistaan. Thorillekin koitti opiskelijan arki, kun hänen opettajansa vaihtuivat, eikä enää ollut ketään joka antaisi hänelle numeroita ilmaiseksi. Tai no, parin pusun hinnalla.
667684.jpg
Miikkaelin harrastus oli siis naisten jahtaaminen, minkä me kaikki jo tiesimmekin, mutta ei Thorkaan istunut kotosalla tyhjän panttina, kun Miikkaeli liihotti pitkin kylää naisten perässä. Thor oli kehittänyt itselleen harrastuksen maalauksesta ja hänestä tulikin oikein taitava, kun hän oli muutaman teoksen verran harjoitellut.
667692.jpg
Miikkaeli ei saanut rauhaa Aurorasta, vaan mietti koko ajan häntä ja keinoja hänen helmoihinsa pääsemiseksi.
667693.jpg
Miikkaeli tuli siihen tulokseen, että yksinkertaisin tapa on paras ja yksinkertaisesti pyysi Auroraa jäämään töiden jälkeen luokseen. Ilmeestä päätellen Aurora arvasi mitä tuleman piti, mutta suostui silti ilomielin.
667694.jpg
Mitä turhaan lähtemään huoneesta, joten Miikkaeli ohjasi Auroran suoraan sängylle.
667695.jpg
Hetken kuluttua Auroran kunnia oli enää muisto vain.
667698.jpg
Aina kun Miikkaeli viettää aikaa naistensa kanssa paikalle näyttää ilmestyvän oudosti pukeutuneita tyyppejä. Tämä hiippari ei tosin kannustanut, vaan tuli tökkimään Auroraa.
667697.jpg
Miikkaelin ja Auroran työpäivän jälkeisistä huvituksista alkoi suorastaan tulla tapa, mutta kerran sattui talon ohi kulkemaan Nikki, joka huomasi mitä oli tekeillä, ja raivostui silmittömästi Miikkaelille.
667699.jpg
Miikkaeli kertoi kuulleensa, että luostarin vanha munkki jakoi toista vuottaan lopettaville opikelijoille lientä, joka muuttaa ihmistä niin, että tämä alkaa kiinnostua eri asioista kuin ennen. Thor innostui liemestä, sillä hän oli halunnut kokea maailmaa muutenkin kuin ainaisena suosion tavoitteluna. Miikkaeli taas totesi olevansa aivan onnellinen näinkin. 
"Sinun kyllä sietäisi muuttaa maailmankuvaasi", Thor sanoi Miikakelille, "Sinä joudut vielä hankaluuksiin monien naisiesi kanssa".
"Älä höpötä, se on kivaa! Siitä tulikin mieleeni, että Linda tulee illalla käymään", Miikkaeli totesi.
667700.jpg
Ennen Lindan vierailua Miikkaeli lähti ostamaan ruokaa läheisestä puodista. Kun Miikkaeli oli maksamassa ostoksiaan, hän huomasi kauppaan astuvan naisen ja iski tietenkin tähän silmänsä.
667704.jpg
Miikkaeli istahti lukemaan hyllystä löytynyttä kirjaa ja oli todella iloinen, kun tämä nainen osoitti kiinnostusta, ja alkoi lukea Miikkaelin olan yli. Ennen kuin Miikkaeli ehti avata keskustelun, hän kuuli kirkonkellojen lyönnit, joiden mukaan hänellä oli jo kiire kotiin Lindaa tapaamaan. Pettyneenä Miikkaeli lähti kaupasta, tosin häntä hieman lohduttivat huvitukset, joita Lindan kanssa oli tiedossa.
667705.jpg
Miikkaelin pettymys oli jo melkein haihtunut siihen mennessä, kun hän pääsi kotiin jossa Linda jo odotteli häntä. 'Hiljaa hyvä tulee', Miikkeli ajatteli, ja keinutti Lindaa hitaassa valssissa.
667706.jpg
Juuri kun alettiin edetä mielenkiintoisemmalle alueelle Miikkaeli muisti, että hänen piti oli esirukoilijana illan vesperissä, eikä siitä voisi millään jäädä pois.
667709.jpg
Niinpä hän pyysi Lindaa jäämään odottamaan tänne, ja kun Miikkaeli tulisi takaisin he voisivat tehdä jotain hauskaa yhdessä.
667715.jpg
Linda jäi tietysti odottamaan, mutta kuten tunnettua, odottavan aika on pitkä, eikä latinankielisistä kirjoistakaan ollut oikein viihdykkeeksi.
'Kyllä se huonot illat näihin tapaamisiin valitsee!' Linda mietti harmissaan. 'Viimeksi ihan sama juttu!'
667716.jpg
Lopulta Miikkaeli palasi ja Linda syöksyi onnellisena tämän kaulaan.
667717.jpg
Sanansa mukaisesti Miikkaeli keksi jotain hauskaa, eikä ollut vaikea arvata mitä se olisi.
667718.jpg
Lopulta poikien toinen vuosi oli ohi, ja opiskelut siis puolivälissä! Thor pyysi vanhalta munkilta juomaa, jonka sitten kulautti kurkkuunsa kotonaan. Juoma tehosi aivan niin kuin Miikkaeli oli sanonutkin, ja se sai Thorin kiinnostumaan opiskelusta ja janoamaan kaikkea mahdollista tietoa.

Ensi jakso on taas Koivulasta, missä teini-ikää lähestyvä Lumi aiheuttaa Ulrikalle ja Rikulle harmaita hiuksia!