Tämä osa alkaa nopealla vilkaisulla Annelin auvoiseen avioelämään.
635542.jpg
Heti uuden talonsa pihalla Anneli alkoi raivota uunituoreelle aviomiehelleen. Aleksei yritti ymmärtää vaimoaan kuitaten raivokohtauksen hymähtämällä: "Naiset"
635543.jpg
Anneli ilahtui huomatessaan entisen poikaystävänsä Raunon kulkevan talon ohi ja riensi heti tervehtimään tätä. Annelin hämmästykseksi Rauno alkoi yhtäkkiä vanheta.
635544.jpg
Anneli halasi innoissaan aikuista Raunoa.
635546.jpg
Eikä pannut ollenkaan pahakseen Raunon silittäessä hänen poskeaan. Aleksei lähti pian töihin ja Anneli johdattelikin Raunon makuuhuoneen puolelle.
635548.jpg
Rauno oli jo lähtenyt, kun Aleksei palasi kotiin, mutta silti Anneli alkoi raivota hänelle tyhjästä.

Ja nyt takaisin itse perheen pariin.
635549.jpg
Riku oli edennyt nopeasti armeijassa ja saanut sieltä palkinnoksi kuntoiluradan, jolla hän mieluusti harjoitti voimiaan.
635551.jpg
Ulrika alkoi taas painostaa Rikua uuden vauvan hankintaan vetoamalla Rikun huimaan urakehitykseen ja siihen ettei rahoista ainakaan olisi pulaa.
635552.jpg
Ulrika alkoi ujuttaa puheen vauvasta jokaiseen keskusteluun.
635555.jpg
Lopulta Riku taipui ja suostui yritykseen.
635556.jpg
Ulrika saikin varmistuksen raskaudestaan varsin pian. Riku ei näytä ymmärtävän, miksi Ulrika nousee pöydästä kiireesti ja juoksee vessaan, vaan katsoo vain hölmistyneenä vaimoaan.
635557.jpg
Poikien yhteinen harrastus on shakinpeluu, ja sitä he harrastavat lähes joka välissä. Miikkaeli kertoo kuulleensa, että koulussa oli puhuttu, että kylään olisi muuttanut ihkaoikeita avaruusolioita.
"Pojat sanoivat, että niillä on vihreä iho ja mustat silmät. Ne ovat kuulemma muuttaneet tänne Auringosta", Miikaeli kertoo.
635561.jpg
Välillä poikien shakkiotteluissa ei kuitenkaan pelattu reiluilla säännöillä. Thor otti tavakseen huijata Miikkaelia vähän väliä.
635562.jpg
Eräänä kirpeänä syysiltana kutsuttiin oppikoulun rehtori taloon, jotta pojat pääsisivät nauttimaan paremmasta opetuksesta. Rikun toive toteutui ja rehtori kelpuuttikin pojat kouluunsa.
635563.jpg
Eikös tämä ole se joka naisen unelma? Puolialaston putkimies ;)
635564.jpg
Ulrika oli onnensa kukkuloilla, kun hän odotti taas lasta. Miten hän olikaan kaivannut uutta palleroa taloon?
635565.jpg
Ulrika vietti paljon aikaa maalaamassa kuvitellen millaista olisi, jos hänellä olisi telineen ääressä pitkästä aikaa seuraa. Toisaalta Ulrika halusi nyt maalata paljon, koska pian hänellä olisi kädet täynnä vauvansa kanssa.
635566.jpg
Ulrika ja Riku viettivät myös paljon kahdenkeskisiä hetkiä nyt, kun ei ollut pelkoa ei-toivotusta vauvasta.
635568.jpg
Eräänä yönä Ulrika heräsi polttavaan tunteeseen vatsassaan.
635569.jpg
Vauva halusi maailmaan! Ulrika huusi synnytyskipujaan, mikä ei ollut ollenkaan kuorsaavan Rikun mieleen.
635570.jpg
Ulrikan iloksi maailmaan saapui suloinen tyttövauva. Koska ensilumi oli satanut aiemmin päivällä, nimettiin tyttönen Lumeksi.
635571.jpg
Rikukin oli iloinen tyttärestään, ja Lumi näyttää viihtyvän isänsä hoidossa paljon paremmin kuin Miikkaeli.
635573.jpg
Thorin syntymäpäiväksi Ulrika oli leiponut herkullista marjapiirakkaa. Piirakan mustikat oli toki kuivattu, jotta ne olivat säilyneet, mutta piirakka näytti maistuvan kaikille loistavasti.
635575.jpg
Lautasten tyhjennyttyä Thor varttui teiniksi perheen seuratessa vieressä.
635576.jpg
Thor pysyi edelleen komeana nuorukaisena, Matildan geenit taitavat jyllätä tässä pojassa. Suurimman kiinostuksensa Thor löysi suosion saavuttamisesta ja sitä hän aikoi tavoitella ryhtymällä toimittajaksi valtakunnan sanomalehteen.
635578.jpg
Ulrikakin alkoi harrastaa kirjoittamista, ja kirjoitti tietysti ajatuksiaan pikkuisesta Lumestaan.
635579.jpg
Hän ei kuitenkaan halunnut muiden lukevan hänen juttujaan, ja suojeli päiväkirjaansa raivokkaasti. Edes Thorin syntymäpäiville saapunut Matilda-sisko ei saanut nähdä mitä Ulrika oli kirjoittanut.
635580.jpg
Niinpä Ulrika vetäytyi makuuhuoneen rauhaan kirjoittamaan lisää.

Minun tämän kertainen päiväkirjateksitini päättyy tähän, tosin minähän laitan tämän kaiken kansan nähtäville nettiin. En siis ole samis Ulrikan kanssa :) Ensi jakso on hieman poikkeuksellinen, sillä se kertoo vain yhdestä päivästä Ursinoiden kartanossa. Tämä päivä onkin sitten ihan erityinen, mutta se tulee joka vuosi, toisinkuin juhannus, joka on vain kerran vuodessa ;)