Viimeksi siis jäätiin siihen että Sivi saa katsella kasvavaa vatsaansa.558761.jpg
Vaikka Sivi ei ollut vauvasta niin innostunutkaan, oli Joonas alati palvomassa Sivin mahaa ja lepertelämässä sille. Sivi alkoi jo pelätä, että lapsesta tulisi todellinen tylsimys, kun se sai koko ajan kuunnella Joonaksen lässytystä.
558762.jpg
Lopulta Sivin suuri hetki koitti yksin, pimeässä talossa. Joonas oli parhaillaan juhlissa, sillä hän oli ammatiltaan ammattimainen juhlavieras ja odotteli, että joku suurlähettiläs kaipaisi itselleen neuvonantajaa.
558764.jpg
Tässä kuvassa Sivin ja Joonaksen ensimmäinen lapsi, joka on söpö tyttö nimeltä Piritta. Tytöllä on ruskeat hiukset kuten vanhemmillaan ja tummansiniset silmänsä tyttö on perinyt isältään.
554233.jpg
Taas sitä mennään.
558767.jpg
Ja niin mennään tännekin.
558771.jpg
Taaperoksi kasvanut Piritta esittelee soittotaitojaan, kieltämättä aika huonoja. Luonnetta tytölle kertyi 10-3-8-3-6, jonka perusteella hän on Neitsyt.
558772.jpg
Sivin toinen raskaus on paljon rankempi kuin edellinen. Joonas tarjoutuu monesti auttamaan, mutta Sivi tiuskii hänelle selviävänsä itse. "Niin kuin muutkin naiset", hän sanoo. Sivi asettaa kodin siisteyden jopa oman hyvinvointinsa edelle.
558774.jpg
Joonas kunnioittaa vaimonsa toivetta, vaikka ei ymmärräkään sitä. Niin Piritta saa viettää yksinäisiä tunteja kehdossa ihmetellen miksi isä ei huomaa häntä. Piritan hiukset ovat muuten kasvaneet nopeasti, kun kasvaessaan hänen hiuksensa olivat todella lyhyet.
558778.jpg
Lopulta Sivi antaa periksi ja Joonas saa hoitaa Pirittaa. Joonas opettaakin Piritan kävelemään ja puhumaan mahtimaidon suosiollisella avustuksella.
558781.jpg
Tällä kertaa Sivi päättää synnyttää vessassa. Ehkä se on lähinnä saunaa, sillä ennenhän synnytykset hoidettiin saunassa. Nyt syntyvästä vauvasta ei olekaan vauvakuvaa, mutta syntyvä vauva on poika, joka kastettiin Rikhardiksi. Ursinan suvun seuraava perijä siis.
558796.jpg
Joonas pitää Piritasta huomattavasti enemmän kuin Rikhardista - omituista keskiajan miehille. Joonas käyttää vähää vapaa-aikaansa Piritalle lukemiseen. Piritta vain ei taida ymmärtää kaikkea mitä Joonas lukee. Joonaksella on nyt vähän vapaa-aikaa siksi, että sai potkut suurlähettilään kansliasta, koska poisti tämän ruokalistalta juustoleivät yleisen konfliktin välttämiseksi. Onneksi paikallinen poliitikko huomasi Joonaksen kyvyt ja otti tämän toimistoonsa töihin.
558798.jpg
Perheen koon kasvu näkyy hyvin lisääntyvillä torikäynneillä. Ruokaostosten lisäksi kankaita uusiin vaatteisiin saa olla ostamassa koko ajan.
558800.jpg
Tässä Piritasta kasvaa lapsonen. Kehdossa nukkuva pikkuveli ei oikein taida välittää.558801.jpg
Onneksi Sivin elämä ei ole pelkkää lastenhoitoa, sillä välillä joku naapurin naisista saapuu kylään. Tämä Sivin juttukumppani on Kikka Kuokka, joka on siskoni legacysuvun perustajan vaimo.558803.jpg
Sivi opettaa Pirittaa kukista ja mehiäisistä. Ihme jos Piritalla ei mene ruokahalu. Sivi on ainakin sisäistänyt omat oppinsa, sillä on alkanut taas ravata vessassa turhan tiuhaan.
558804.jpg
Rikhardin syntymäpäiviin mennessä Sivi alkaakin taas käyttää raskauspyjamaansa. Synttärit vietettiin entisessä aikuisten makuuhuoneessa, joka nyt palvelee vauvahuoneena. Taloa on laajennettu yläkertaan, jossa on tilaa lasten ja aikuisten makuuhuoneille, koska vanha talo alkaa kaydä auttamatta pieneksi. Pienestä perijästä tuli oikeasti paljon söpömpi kuin miltä kuvassa näyttää. Rikhard on oinas pisteillä 6-9-8-3-5.
558807.jpg
Sivin raskaudet näyttävät vaikeutuvan kerta kerralta. Tähän raskauteen mennessä taloon oli jo saatu sisäkkö, mutta Sivi on koko ajan syömässä tai nukkumassa. Tai yrittämässä yhdistää niitä.
558811.jpg
Sivi katselee hieman paheksuvasti Pirittaa, joka juhlii äänekkäästi ensimmäistä kympin todistustaan. Piritta onkin opiskellut ahkerasti ja osaa jo monia hyödyllisiä vaimon taitoja. Sylissä Sivillä on perheen toinen tytär, vastasyntynyt Selma.
558813.jpg
Vaikka Piritta onkin hyvä koululainen, on koulun käytös- ja etikettitunneilla tainnut mennä jotain ohi korvien. Vai onko muka hyväksyttävää esittää akrobatiaa pöydässä?
558815.jpg
Lumien sulettua Piritta ahkeroi puutarhassa, mukanaan hänellä on Rikhard, joka on nyt siis kasvanut lapseksi. Lapsilla alkaa olla tosin jo kiire kouluun, kello on 8:40.
558816.jpg
Voi voi, lasten ahkerointi on tainnut mennä hukkaan, sillä takatalvi yllättää ja halla vie koko sadon. Onneksi lunta ei sada paljon ja peltotyöt voidaan taas aloittaa. Nämä peltotyöt tuovatkin mukanaan yllätyksen muuten niin tasaiseen perhe-elämään. Mutta siitä kerronkin vasta seuraavalla kerralla.