Tämä osa alkaakin sitten luokattoman huonolla kuvalla...
569416.jpg
Mirjami tuli siihen tulokseen, että olisi kotona vain vanhempiensa tiellä ja riesana. Ja kun Joonaskaan ei osoittanut lämpeäviä tunteita Mirjamia kohtaan, päätti Mirjami, että olisi aika pyytää apua viisaalta ennustajalta.
569436.jpg
Ennustajaeukon tarjoilema Visa Valkonen miellyttikin Mirjamia suuresti, ja hyvin sujuneiden treffien jälkeen, Mirjami antoi Visalle sormuksen. Pari ei kuitenkaan voinut mennä välittömästi naimisiin, koska talo oli täynnä. Niinpä Mirjami osti itselleen talon, jossa sitten avioitui Visan kanssa.
569445.jpg
Muu perhe alkoi tuntea vanhan talonsa liian ahtaaksi lasten kasvaessa, ja niin he kokosivat säästönsä ja rakensivat uuden talon. Uudesta talosta ei silti saatu aivan tarpeeksi isoa, joten laajennus on edessä jossain vaiheessa. Huomaattehan, että kuvassa Piritan puhetta seuraa kiinnostuneena teiniksi venähtänyt Rikhard.
569487.jpg
Rikhard päätää esitellä ratsatustaitojaan viemällä pienemmät sisarukset kouluun. Piritta ei kuitenkaan luota Rikhardin ratsastustaitoon, vaan valitsee luotettavan koulubussin.
569456.jpg
Näillä Sivin ja Selman synttäreillä käynnistyy kasvamisen kausi Ursinan talolla. Melkein kaikilla on nimittäin synttärit päivän välein. Ja minulla ei tietenkään ole kuvaa vanhenneista juhlijoista, mutta heitä kyllä esiinty seuraavissa kuvissa.
569462.jpg
Kaksoset kasvavat sitten omatoimisesti ilman mitään juhlia.
569468.jpg
Joonaskin vanhenee arvokkaasti. Pidän muuten tuota mesh-tekstuuria naisten urheiluasuna ;)
569460.jpg
Sivi on leiponut Joonakselle kakun, mutta kakkua syömään ei jostain syystä ole päästetty Kaarinaa ja Kaarlea.
569464.jpg
Nyt kun Pirittaa ei enää niin paljon tarvita kotona lasten hoidossa, pääsee hän käymään kylillä herraseuraa etsimässä. Kuvassa käsittelyssä olevan Orlandon kanssa ei Piritalla jostain syystä synkannut, vaikka alku vaikuttikin aika lupaavalta.
569467.jpg
Kotona Sivi saa aikaan perheen ensimmäisen tulipalon. Mitään vakavaa ei kuitenkaan ehdi tapahtua, sillä Sivi saa tulen heti hallintaan - rangaistukseksi Sivi saa sitten popsia kärähtäneen juustopastan.
569465.jpg
Selmasta ja Kaarinasta tulee pian parhaat kaverit, ja Kaarinaa seuraakin Selmaa kaikkialle. Tytöt onnistuvat jopa nappaamaan kalat yhtä aikaa.
569477.jpg
Tällä kertaa Piritta näyttää löytäneen parempaa seuraa kuin Orlandon. Pussailtavana on naapurissa asuva Johan Kuokka.
569480.jpg
Umpirakastunut Johan pyytää Pirittaa seurustelemaan kanssaan. Eikä Piritan vastaus liene mikään yllätys.
569482.jpg
Toivottavasti Piritta ei huomannut punaista väriä Johanin sydänten ympärillä, romantikkatavoitteinen poikaystävä ei ehkä ole paras mahdollinen, jos suhde syvenee entisestään.
569485.jpg
No Piritta, toivotan hyvää jatkoa, sillä näytät olevan tosissasi Johanin kanssa.
569489.jpg
Sivi on taas valmistanut herkkuja perheelleen, tällä kertaa juhlimisen kohteena ovat teiniksi kasvavat kaksoset.
569473.jpg
Kaarina päätää karata kuvasta, mutta Kaarle sentään suostuu poseeraamaan. Jos ihmettelette kuvan vasemmassa laidassa seisovaa vaaleaa neitosta, hän on Hely Kuokka, jonka Kaarle muuten vie treffeille heti saatuaan muutaman lisäsentin.
569495.jpg
Piritta on viettänyt lähes koko teini-ikänsä maalaustelineen ääressä, ja kasvaa aikuiseksikin sitä katsellen.
569498.jpg
Tämän näköinen nainen Piritasta sitten kuoriutui. Nopeasti vielä vaatekaapille ja peilin eteen sillä Piritalla alkaa olla jo kiire.
569501.jpg
Piritta on nimittäin luvattu vaimoksi Sivin hyvän ystävän Kikka Kuokan pojalle Johanille! Pirittaa järjestely ei näytä haittaavan lainkaan, vaan miehelään lähdetään leveä hymy naamalla.
569505.jpg
Edellä mainitut treffit eivät kuitenkaan menneet niin hyvin kuin Kaarle olisi halunnut. Juuri ja juuri vältyttiin kakkapussilta, mutta vihainen kirje kolahti postilaatikkoon. Kaarle päättikin sitten, että hänen elämänsä ei ollut naisten seurassa ja hän lähti luostariin. Sivi ja Joonas olivat iloisia, kun edes joku lapsista osoitti kiinnostusta luostarielämää kohtaan. He olivat säästäneet rahaa kahdelle lapselle, mutta nyt nämä kolikot voidaan säilyttää tulevia Ursinoita varten.
569509.jpg
Tämänkertainen osa päättyy siihen, että perhe seuraa jännittyneenä minkä näköinen talon tulevasta herrasta, Rikhardista, tulee. Aikaisemmin on muuten jäänyt mainitsematta, että Rikhard janoaa romantiikkaa, mutta pitäytyy elämäntoiveessan siveästi julkkiskokki haaveissa. Ensi osassa selviää, millainen Rikhardin aikuiselämästä muodostuukaan.