644284.jpg
Matilda ja Arvi jäivät taloon vielä muutamaksi päiväksi. Matilda hoiti innokkaasti pientä Lumea, eihän hän itse ollut saanut hoitaa vauvoja, uusia lapsiakaan he eivät olleet hankkineet.
644285.jpg
Joulunvälipäiville sattuivat Miikkaelin ja Lumen synttärit. Miikkaeli pomppi koko päivän ympäriinsä, koska häntä jännitti niin kovasti teini-ikään siirtyminen.
644286.jpg
Miikkaeli sai kuitenkin odottaa hetken, että hänen siskonsa kasvaisi.
644289.jpg
Lumea ei oikein kiinnostanut juhlinta, vaan hän halusi vain nukkumaan. Suloinen taapero Lumesta kuitenkin tuli, luonne sama kuin Miikkaelilla eli 4-4-4-7-6 vesimies siis.
644287.jpg
Kun pikkusisko oli viety nukkumaan, tuli Miikkaelin vuoro kasvaa.
644290.jpg
Miikkaeli näyttää perineen isänsä leveän nenän. Jo lapsuussynttäreiden yhteydessä arvasin, että Miikkeli tulisi hurmaamaan monia tyttöjä söpöydellään. Tämä varmaankin sopii Miikkaelille, sillä hän sai romantikkatavoitteen. Suurin unelma on kuitenkin tulla kokiksi, joten täysin toivotonta perheenisää ei Miikkaelista varmaankaan tule.
644291.jpg
Miikkaeli suuntasi torille tekemään "ostoksia", tai ainakin niin hän äidilleen sanoi. Miikkaeli päätyi kuitenkin katselemaan arvioivasti myyjäneiti Nikolaa.
644292.jpg
Miikkaelin seura ei kuitenkaan näyttänyt kiinnostavan Nikolaa, ja Miikkaeli ajattelikin jo pettyneenä, ettei pääsisikään seurustelemaan Nikolan kanssa.
644293.jpg
Kotona Ulrika yritti vielä painostaa Rikua yhden lapsen hankintaan, mutta nyt Riku ei enää antanut periksi. He molemmat lähentelivät jo viittäkymmentä ikävuotta, eikä se ollut enää kovin sopiva lastenhankinta ikä.
644295.jpg
Ennen uusien lasten hankintaa olisi kannattanut hoitaa Lumea huolellisesti, sillä kerran Lumi ei nälissään löytänyt muuta syötävää, kuin lattialla jo kauan olleen tuttipullon. Maito oli jo ehtinyt hapantua, ja Lumi oksensi sen lattialle vähän ajan päästä.
644296.jpg
Fiksuna tyttönä Lumi menikin kinuamaan ruokaa äidiltä.
644297.jpg
Miikkaeli puolestaan oli taas lähtenyt täydentämään talon ruokavarastoja, mutta Nikolan ollessa taas myymässä Miikkaeli rohkaisi mielensä, ja pyysi Nikolaa ulos. Nikola punastui ja meni aivan hämilleen, mutta lupautui tapaamaan Miikkaelin illalla majatalolla.
644298.jpg
Miikkaelilla oli illan toivotusta kulusta paljon selkeämpi kuva kuin Nikolalla, joten Nikola oli hieman ihmeissään, kun Miikkaeli painoi tämän itseään vasten jo ensimmäisessä halauksessa.
644299.jpg
Pidellen yhä kiinni Nikolasta Miikkaeli alkoi keinuttaa tätä hiljaa ympäri.
644301.jpg
Nikola hämmästyi, kun Miikkaeli alkoi vaivihkaa hivuttaa käsiään alemmas ja kiskaisi Miikkaelin käden äkkiä irti.
644302.jpg
"Älä tee noin!" Nikola kivahti, ja Miikkaeli virnisti vaivautuneesti.
644380.jpg
Miikkaeli päättikin siirtyä rauhallisempaan taktiikkaan, ja sai lopulta Nikolalta ensisuudelmansa.
644306.jpg
Joka ei tosiaankaan jäänyt illan ainoaksi pusuksi.
644307.jpg
Lopulta Miikkaeli sai pyydettyä Nikolaa seurustelemaan, ja Nikola suostui heti.
"Tulepa sitten mukaani yläkertaan", Miikkaeli sanoi.
644309.jpg
Nikola seurasi Miikkaelia ruokasalin läpi ja ylös portaita.
644310.jpg
Miikkaeli vei Nikolan yhteen yläkerran huoneista ja pyysi tämän viereensä sängylle. Tyypilliseen tapaan ensimmäinen puheenaihe oli sää.
644311.jpg
Mutta kun Miikkeli yritti tehdä muutakin kuin vain jutella, Nikola teki selväksi, ettei suostuisi. Miikkaeli nousi pettyneenä sängyltä ja sanoi lähtevänsä kotiin nukkumaan.
644312.jpg
Joulun jälkeen tuli paluu arkeen, ja Miikkaeli ei ehtinyt näkemään Nikolaa enää juurikaan. Ulrikallakin oli kiireitä pikku Lumen opettamisessa. Onneksi Ulrika oli jo kaksi poikaa kasvattanut, joten puheopetuskin sujui jo rutiinilla.
644313.jpg
Pojat ahersivat koulussa, ja koulun jälkeen vielä töissäkin. Miikkaeli rakasti jännitystä, joten lupautui mukaan porukkaan, joka tutki vanhoja luolia, ja upean löydöksensä ansiosta hän kohosi tutkimuksen johtajaksi. Thor ei niinkään kaivannut jännitystä, mutta hän liittyi sotaväkeen. Näin nuorena hän ei tosin vielä päässyt tositoimiin, mutta se oli hyvää harjoitusta, sillä Thorin haave oli tulla suureksi sotapäälliköksi.
644314.jpg
Pitkän kärttämisen jälkeen Miikkaeli ja Thor saivat luvan lähteä opiskelemaan luostariin. Saatuaan luvan Rikulta Miikkaeli ei voinut olla juhlimatta, vaan tuuletti innoissaan ja painui vasta sitten pakkaamaan.
644315.jpg
Niin sitten seuraavana aamuna pojat astelivat rinnatusten alas talon portaita, kohti seikkailuja, jotka odottaisivat luostarissa.