638603.jpg
Varhain aamuyöstä Riku nähtiin hiipailemassa talon takapihalla raahaten mukanaan jotain suurta ja lumista.
638604.jpg
Aamulla koko perhe heräsi keittiöstä leijuvaan suloiseen räiskäleiden tuoksuun. Oli koittanut jouluaattoaamu! Kepeän keskustelun sävy muuttui yllättäen, kun Riku alkoi jo ehdotella Miikkaelille tolevan puolison etsintää. Lopulta Riku älysi sulkea suunsa, kun Ulrika katsoi häntä tarpeeksi moittivasti.
638606.jpg
Lopulta puhe kääntyi koko perheen lempipuheenaiheeseen eli säähän. Tällä kertaa Thor on aivan oikeassa päivitellessään sankkaa yöllistä lumisadetta. Tavallisesti perhe puhuu lumisateesta kesällä ja auringonpaisteesta talvella.
638610.jpg
Tukevan aamiaisen jälkeen otetaan suunta pihanperällä sijaitsevalle hautausmaalle. Pieni Lumi-vauvakin otettiin mukaan, mutta se olisi kyllä saatu pukea hieman lämpimämmin.
638612.jpg
Thorin avustuksella Riku kantoi sitten joulukuusen sisään. Ulrikan ja Miikkaelin hommaksi jäi talon koristelu.
638613.jpg
Miikkaeli lumoutui tuoksuvista joulutähdistä ja olikin vähän väliä haistelemassa niitä.
638614.jpg
Joulupöydässä oli herkullista lohta. Ruokapöydässä Thor otti puheeksi nämä ihmeelliset Auringosta muuttaneet olennot, joista kiersi huhuja kylällä. Nyt tieteiden saloja tutkimaan siirtynyt Riku kuitenkin kuittasi puheet typerinä juoruina ja vakuutti, että ne olivät kylän mummojen keksintöä. Eihän Auringossa nyt kukaan voi asua?
638615.jpg
Illan edetessä melkein kukaan ei enää meinannut enää pysyä nahoissaan ja Ulrika saikin varjella kalliita mausteita sisältävää piparkakkutaikinaansa ahnailta sormilta.
638617.jpg
Lopulta sankan lumipyryn takaa ilmestyivät vaunut, joissa olivat ketkäpä muutkaan kuin Thorin vanhemmat. Toinen vieras talossa oli Ruut, joka tosin vain pistäytyi nopeasti tuomassa joulutervehdyksen, sillä olihan hänellä oma perhe kenen kanssa viettää joulua.
638618.jpg
Pojat haastoivat toisensa lumisotaan pihalle, joten Ulrika ja Riku saivat hetken kahdenkeskistä aikaa kiireisen hyörinän keskellä. Yhtäkkiä Riku alkoi kehua vaimolleen kaupungilla tapaamaansa naista, joka oli kaiken lisäksi naimisissa ja neljän lapsen äiti! Riku selosti vuolaasti miten kaunis tämä nainen oli ja niin taitava, niin taitava.
638620.jpg
Ulrika ei suuttunut, niin kuin olisi voinut olettaa, vaan kertoi itsekin pitävänsä kyseistä naista oikein kuumana pakkauksena. Ihme touhua.
638626.jpg
Lopulta jännitys alkoi purkautua turhana intoiluna. Thor keksi hakea keittiöstä padan, ja lyödä sitä kauhalla. Miikkaeli kannustaa häntä innostuneena, mutta Matilda pitelee kauhuissaan korviaan.
638627.jpg
Sitten ovelle saapuu illan odotetuin vieras, joka etsii niitä kilttejä lapsia.
638628.jpg
Miikkaeli on heti tarjoilemassa pukille piparia ja jää tämän seuraksi jutustelemaan sohvalle.
638629.jpg
Muu perhe suuntaa äkkiä kulkunsa pihalle, kun sinne ilmestyy outo hiippari hyppimään tiimalasin kanssa. Nyt Matildakin näkee hyvänä ideana kannustaa tätä outoa ilmestystä kattilan ja kauhan voimin.
638630.jpg
Kaikkien hämmästykseksi ukko leimahtaa yhtäkkiä liekkeihin ja sen tilalle ilmestyy hankeen pieni silinteripäinen taapero.
638632.jpg
Sisälle on jäänyt ainoastaan Miikkaeli ja pukki, joka kaivoi säkistään korttipöydän. Miikkaeli halasi pukkia kiitokseksi ja jopa ystävystyi tämän kanssa.
638635.jpg
Juhlien jo loputtua, ja kaikkien suunnattua sänkyä kohti, Ulrika lähti vielä pihalle sytyttämään kynttilät rakkaidensa haudoille.
"Hyvää joulua teille kaikille", Ulrika toivotti.
638636.jpg
Uupuneet pojat kaatuivat sänkyihinsä ja nukahtivat niin levolliseen uneen kuin vain uupuneet lapset voivat.
638637.jpg
Myös alakerrassa nukuttiin sikeästi, iloisena hauskasta yhteisestä päivästä.

Ensiosassa sitten vähän enemmän toimintaa. Valituksia saa esittää, jos aihe ei ollut tarpeeksi keskiaikainen. Halusin kuitenkin kirjoittaa joulusta, sillä se oli ensimmäinen, jonka olen pelissäni järjestänyt. Onnistuin lopultakin parantamaan kuvien laatua suurentamalla niitä. Pahoitteluni, jos ne lautautuvat hitaasti, tai menevät jonkun laatikon päälle. Jos teillä käy näin, niin ilmoittaisitteko, omalla koneellani kuvat kun näkyvät vallan mainiosti.