Ilmiselvästi se uuden osan kärttäminen kannattaa, koska sain reipastuttua ja tässä se nyt tulee. Ekstrapitkä osa nyt ei ole, koska pelaamiseni tultiin keskeyttämään, mutta ajattelin, että päivityksestä tykättäisiin kuitenkin.
75_01.jpg
Kesä oli ehtinyt jo sen verran pitkälle, että oli sadonkorjuun aika. Reeta oli niin innoissaan tästä vuosittaisesta tapahtumasta, että huhki puutarhassa yömyöhään, jotta uudet kasvit saataisiin mahdollisimman nopeasti kasvamaan.
75_02.jpg
Johannes puolestaan oli täysin pienen pojanpoikansa lumoissa ja kävi hellittelemässä tätä pitkin päivää. Todellinen vauvanhoito oli kuitenkin talon naisten vastuulla.
75_03.jpg
Vauvat tunnetusti ovat vain hyvin lyhyen ajan pieniä ja Niilonkin ensimmäinen syntymäpäivä tuli yllättävän nopeasti. Helena auttoi häntä kynttilöiden puhaltamisessa ja Reeta ja Johannes olivat paikalla hengessä mukana, mutta Olavi-isä loisti tyystin poissaolollaan.
75_04.jpg
Varttuneesta Niilo-taaperosta tuli äärimmäinen suloinen ilmestys. Äidin kirkkaat silmät yhdistettyinä isän vahvoihin kulmiin loivat hurmaavaan vaikutelman.
75_05.jpg
Aina lapsia rakastanut ja niitä monta itsekin hankkinut Reeta oli innoissaan tästä pienestä ihmeestä. Reeta alkoi heti opettaa Niilolle sanoja ja myöhemminkin Niilo tuli viettämään monia hetkiä mummonsa kanssa.
75_06.jpg
Terävänä poikana Niilo oppi puhumisen ennätysajassa. Potalle oppiminen olikin sitten jo kovemman työn takana.
75_07.jpg
Töistään kotiutunut Olavi tuli sittemmin usein iltaisin pitämään seuraa pienelle pojalleen.
75_08.jpg
Töiden jälkeen Olavi pääsi myös toteuttamaan aviollisia valvollisuuksia. Tai ehkä pikemminkin oikeuksiaan. Miten vain asianomaiset halusivat, lopputuloksen kannaltahan asialla ei ollut väliä.
75_09.jpg
Niilon päivät mummon kanssa jatkuivat kävelyopetuksen parissa. Helena tunsi itsensä usein väsyneeksi ja huonovointiseksi, joten Niilo jäi suurimmaksi osaksi Reetan vastuulle, mikä kyllä sopi hänelle mainiosti.
75_10.jpg
Olavin lukuisat ja pitkät työpäivät alkoivat saada selitystä, kun erään kerran hän toi työtoverinsa kotiin asti. Kello oli jo niin paljon, että muu talo oli nukkumassa, joten Olavi ajatteli olevansa turvassa. Paikalle osui kuitenkin isoveljen haamu.
75_11.jpg
Romanttinen tunnelma jatkui Ruusu-neidin kanssa ja pian kumpikin päätyi amorin nuolen maalitauluksi.
75_12.jpg
"Kulta, mihin me voisimme mennä olemaan rauhassa, ettei täällä ulkona tarvitsisi olla?" Ruusu kysyi suudelmien lomassa ja Olavi sai hyvän idean.
75_13.jpg
Hän ohjasi Ruusun pihan laidalla olevan saunarakennuksen luo ja se astuivat yhdessä sisään.
75_14.jpg
Eikä taida olla vaikea arvata, mitä mökissä sen jälkeen tapahtui.
75_15.jpg
Astuessaan mökistä ulos Olavi koki kuitenkin järkytyksen - Reeta oli oven ulkopuolella. Avoinaisesta ovesta Reeta näki varsin selvästi vähäpukeisen Ruusun ja osasi kyllä tehdä asiasta oman johtopäätöksensä. "Sinä siinä, mars vaimosi viereen nukkumaan", hän komensi Olavia ja lähetti Ruusun kotiinsa vielä tiukemmin sanankääntein.
75_16.jpg
Jos Olavin omaatuntoa painoikin syyllisyys, niin Helenan olo ei varmasti ollut yhtään sen ruusuisempi. Tätä nimittäin oli alkanut uudelleen vaivata aamupahoinvointi.
75_17.jpg
Helenan mentyä uudelleen lepäämään Reeta otti poikansa ankaraan puhutteluun: "Mitä ihmettä se saunassa ollut oli olevinaan?! Sinä olet naimisissa, jos saan muistuttaa, hyvä herra! Otit vielä veljesi vaimonkin, jolla oli surutyö täysin kesken! Mitä Mattikin ajattelisi, jos tietäisi?" Matin esille nostaminen sai Olavin suuttumaan, kun hän oli jo pienen ikänsä kuunnellut isoveljen ylistystä: "Aina vaan Matti ja Matti! Minä teen elämälläni mitä haluan, se ei kenellekään naiselle kuulu, mitä minä puuhaan!" Ovet paukkuen Olavi lähti, yllättäen, töihin.
75_18.jpg
Helenan heikotus ei yhtään parantunut sitä myötä, kun vatsa alkoi kasvaa. Päinvastoin, hän tunsi olonsa entistä heikommaksi, väsyneemmäksi ja nälkäisemmäksi.
75_19.jpg
Reetan oli vaikea olla Helenan seurassa, sillä hän mietti koko ajan, mitä hänen tulisi tehdä. Kertoako jo valmiiksi sairaalle naiselle tämän petollisesta miehestä vai antaako olla? Toisaalta, Olavi oli Reetan poika ja Helena vain sukuun naitu miniä, joten pitäisikö Reetan olla uskollisempi omalle lapselleen? Mutta pettäminen, varsinkin raskaana olevan naisen pettäminen, oli joka tilanteessa väärin. Näitä pohtiessaan Reeta ajautui tilanteeseen, jossa hän ei tehny ratkaisua suuntaan eikä toiseen.

Nyt voin melko varmasti luvata, että uutta osaa ei ole tulossa ennen toukokuuta. Koulussa kun alkaa viimeinen jakso ja sitä varten viimeinen tsemppaus :D