Viime osassa Rikhard oli juuri kasvamassa aikuiseksi, kun ilkeästi lopetin osan. Tällä kertaa seuraamme sitten Rikhardin ensivaiheita aikuisena.
575497.jpg
Mihin Rikhard on lähdössä pimeän aikaan ja vielä nuoren naisen kanssa? Hevosen selässä istuva nainen on taas vaihteeksi Kuokka. Nimeltään hän on Aino ja hän on Piritan miehen Johanin kaksoissisko. Itse asiassa Rikhard ja Aino eivät ole uusia tuttavuuksia, vaan jo teineinä he kävivät yhdessä kylillä.
575498.jpg
Aamu valkenee pian kyyhkyläisten saavuttua Koivulan majatalon luo. Treffit alkavat melko rauhallisissa merkeissä, mutta kyllä tunnelma vielä lämpenee.
575499.jpg
Yksien hitaitten jälkeen molemmat huomaavat rakastavansa toisiaan palavasti. Majataloon suunniteltu aamiainen saa nyt jäädä väliin, kun he haluavat enää vain toisiaan.
575500.jpg
He kiirehtivät takaisin ja Rikhard hakee puolisolleen varatun sormuksen ja kosii Ainoa. Ja Aino tietenkin haluaa naimisiin.
575501.jpg
Naimisiin mennäänkin sitten samantien, eikä kummankaan perheelle edes ilmoiteta. Vain joku ohikulkija huomaa tapahtuman ja jää katsomaan.
575503.jpg
Hääyötä (tai päivää) vietetään samantien. Aino haluaisi heti lapsia, sillä hän on perhetavoitteinen, mutta Rikhard ei ole lapsista niin innostunut. Ryhdistäydy Rikhard! Ei sinun niitä tarvitse hoitaa, sinähän olet mies!
575504.jpg
Viereisessä makuuhuoneessa harrastetaan myös sängyllä söpöilyä. Vanhuksilla on nyt hyvin aikaa, kun perheen jäljellä olevat lapset Selma ja Kaarina ovat päivisin koulussa, ja vastuu talosta kuuluu nyt virallisesti Rikhardille ja kodinhoito Ainolle.
575506.jpg
Rikhard on kuitenkin mies, jolla on miehen halut. Rikhardin hurmaama neitonen on nimeltään Maaret Töllönen. Saisit vain valita muhinointipaikkasi hieman tarkemmin Rikhard. Tuo taustalla voihkiva vanhus on nimittäin Ainon isä! Tästä ei hyvä seuraa...
575507.jpg
Minähän varoitin Rikhard. Ainon isä Jussi ei aikaillut, vaan meni heti kertomaan Ainolle.
"Senkin inhottava mies!"Aino kiljuu "Olet samanlainen renttu kuin veljeni. Hänkin vaihtoi naista joka välissä. Luulin, että sinuun voi luottaa, mutta kaikki te miehet olette tuollaisia."
575508.jpg
Aino ei myöskään jätä pettämisen toista osapuolta rauhaan, vaan Maaret saa maistaa Ainon nyrkkiä. Tappelun ähinästä erottuu monta h-alkuista sanaa. Kumpaakohan Rikhard mahtaa kannustaa?
575509.jpg
Oikea nainen kuitenkin voitti, ja Maaret saa Ainolta käskyn painua niin pitkälle kuin pippuri kasvaa, tai mielellään kauemmaksikin.
575510.jpg
"Näätkö nyt nainen, olet pilannut elämäni?" Rikhard huutaa Maaretille.
"Itse sinä minut tänne raahasit", Maaret raivoaa, "Jos tuo pikkuvaimosi on sinulle niin tärkeä, niin voisit ajatella sitä ennen kuin vikittelet toisia naisia!" Niine hyvineen Maaret lähtee, mutta jää ilmeisesti lähemmäs kuin Aino häntä käski, koska palaa aina silloin tällöin potkaisemaan roskapönttöä.
575511.jpg
Rikhardin pikkuvaimo on kuitenkin hyvin tärkeä Rikhardille. Niinpä hän pyytää Ainolta nöyrästi anteeksi, mutta syyttelee siinä samalla vuolaasti Maaretia. Kuunneltuaan Rikhardia kotvan aikaa Aino lupaa antaa Rikhardille anteeksi, mutta yhdestä syystä - hän odottaa Rikhardin lasta.
575514.jpg
Aino oli kuullut jostain, että jos lapsi syntyy vihaiseen perheeseen, siitä tulee katkera ja kiukkuinen loppuelämäkseen. Niinpä Aino ja Rikhard lähtivät kaupungille selvittelemään välejään. Lopulta he uskoivat puhuneensa asiat selviksi ja tekivät sovinnon.
575515.jpg
Heidän rakkautensakin palaa yhä leiskuvana takasin ja niin ilta jatkuukin romanttisemmissa merkeissä. Suudellessaan ihanaa vaimoaan, Rikhard päätti ettei enää ikinä koske muihin naisiin, vaan on aina uskollinen rakkaalle Ainolleen.
575513.jpg
Perhettä piristää Mirjamin käynti, jolla hän kutsuu perheensä pitkästä aikaa kylään. Sen sijaan Rikhardia ei piristä Mirjamin kylillä kuulema juoru, jonka mukaan Maaret olisi raskaana Rikhardille. Se ei kuitenkaan voi pitää paikkaansa, koska Rikhard ei ollut ollut Maaretin kanssa vuoteessa.
575517.jpg
Eräällä, joka oli ollut Rikhardin kanssa vuoteessa, alkoi synnytys sateisena kevätpäivänä. Vieläpä ulkona vieraan miehen ollessa läsnä. Perheen hämmästykseksi Aino sai kaksi vauvaa. Ja Rikhardin harmiksi molemmat olivat tyttöjä, joten lapsia pitäisi saada vielä lisää. Tytöistä ensin syntynyt, vaalea ruskeaverikkö, kastettiin Ulrikaksi ja nuorempi kaksosista, joka oli yhtä tumma kuin isänsä, sai nimen Matilda.
575516.jpg
Lapset eivät kuitenkaan hidastaneet Rikhardin ja Ainon tahtia, vaan rakkautta osoitettiin yhtä runsaasti kuin ennenkin. Rikhard voisi kuitenkin edelleen muhinoida jossain muualla kuin yleisen tien vieressä. Tällä kertaa katselemassa oli onneksi vain Ainon äiti Kikka.
575518.jpg
Ainolla oli aina aikaa lapsilleen, vaikka koti ja puutarha ja tietenkin Rikhardin kanssa oleilu kuluttivat päivistä paljon. Tässä Aino kylvettää Matildaa.
575519.jpg
Tämänkertainen osa päättyy Ulrikan ja Matildan synttäreihin. Samoilla synttäreillä kasvaa myös Selma, mutta siitä enemmän seuraavassa osassa.

Seuraavassa osassa Ainon ja Rikhardin, ja koko muun perheen siinä sivussa, idylli murtuu järisyttävällä tavalla.