Hyvää joulukuun alkua kaikille lukijoille!
65_01.jpg
Reetta suhtautui vakavasti nuorimmaisensa opetukseen ja hänen tottuneessa opetuksessaan Olavi oppi nopeasti puhumaan.
65_02.jpg
Ulrika jatkoi kummitteluaan ja ahdisteli tämän tästä Mattia.
65_03.jpg
Johanneksella oli kerrottavaa Reetalle: "Reeta kulta, Kurtti on esittänyt minulle toiveensa, että hän voisi huomenna tulla tapaamaan Nirkkaa ja keskustella hänen kanssaan ja minä tietysti suostuin. Voisitko sinä vähän ohjeistaa Nirkkaa siinä, miten hänen tulisi käyttäytyä?" "Huomenna jo?" Reeta hämmästyi, "Etkö sinä yhtään aikaisemmin voinut kertoa?" Johannes näytti vähän nololta, mutta Reeta sanoi: "Tietysti minä valmennan Nirkkaa, saattaahan kyseessä olla yksi hänen elämänsä tärkeimmistä päivistä."
65_04.jpg
Seuraavana aamuna Nirkka odotti hermostuneena Kurttia pihatien päässä. Oli jo lämmin kevätpäivä ja Nirkan syntymäpäivään oli aikaa vajaa kuukausi. Kun Kurtti lopulta saapui, tuntui Nirkasta, että hän unohti kaiken ujoutensa. Nyt pitäisi vain tehdä oikeat siirrot, jotta Kurtti ihastuisi häneen.
65_05.jpg
Reeta olisi varmaan saanut harmaita hiuksia, jos hän olisi nähnyt miten hänen tyttärensä käyttäytyi Kurtin seurassa. Onneksi Kurtti ei pistänyt alkuunkaan pahakseen riehakasta tyynysotaa.
65_06.jpg
Nirkka kutsui Kurtin lopulta sisälle ja esitteli hänelle pianonsoittotaitojaan. Kurtti oli varsin vaikuttunut Nirkan lahjakkuudesta ja tiputti muutaman hopeakolikon pianon vieressä olevaan purkkiin.
65_07.jpg
Nirkka luopui lopulta turkistaan ja suostui Kurtin ehdotukseen biljardipelistä. Nirkka johti peliä hienoisesti, mutta yksi hänen lyönneistään lipsahti pahasti vinoon, kun Kurtti yhtäkkiä vaihtoi puheenaihetta.
65_08.jpg
Kurtti tuli viettäneeksi Ursinoilla lähes koko päivän ja illan päätteksi hän ja Nirkka istuivat shakkipöydän ääreen. He eivät koko päivänä olleet sivunneet sanallakaan mahdollisia kihloja, mutta lopulta Nirkka tunsi olevansa valmis murtamaan jään: "Niin, minustahan tulee naimaikäinen muutaman viikon päästä. Teidät on luonnollisesti kutsuttu juhliini silloin." "Tulen mielelläni paikalle", Kurtti vastasi lyhyesti ja Nirkka pettyi vähän niin lyhyeen vastaukseen.
65_09.jpg
Kun tuli hyvästien aika, Kurtti nappasi Nirkan syliinsä ja sanoi: "Muista laittautua kauniiksi juhliisi." Nirkka nyökytteli sekavasti ja jäi katsomaan Kurtin perään miehen lähtiessä takaisin kotiinsa.
65_10.jpg
"Olehan Olavi sitten kiltti poika illalla. Tänään on Elinan ja Nirkan syntymäpäivä ja Nirkan mahdollinen puoliso tulee kylään, joten kaiken pitää olla hienoa", Reeta puheli Olaville. Nyt siis päättyisi perheen pitkä odotus ja jännitys Nirkan naimakaupoista. Kurtti esittäisi tänään kosintansa, mikäli haluaisi Nirkan vaimokseen. Jos ei, niin Johanneksen täytyisi ruveta puuhaamaan tytölleen uutta sulhasta.
65_11.jpg
Reeta ahkeroi koko päivän siivoten taloa juhlakuntoon ja ruokaa laittaen. Illalliseksi olisi tarjolla hänen braavuuriruokaansa - rapuja.
65_12.jpg
Reeta oli tosin pudottaa kallisarvoisen lautasen, kun Matti syöksyi keittiöön esittelemään todistustaan koulusta. Reeta onnitteli Mattia hajamielisesti ja vajosi sitten mietteisiinsä. Nopealla vilkaisulla poika oli näyttänyt niin paljon Taavetilta...
65_13.jpg
Johannes riensi Kurttia vastaan pihalle ja toivotti tämän lämpimästi tervetulleeksi juhlaan.
65_14.jpg
Keittiöön oli jopa hankittu uusi pöytä, jotta kaikki mahtuisivat pöydän ääreen syömään. Vähän aikaa oli melko hiljaista, kun kaikki vain herkuttelivat Reetan aterialla, mutta sitten tunnelma pikkuhiljaa suli ja keskustelu lähti käyntiin.
65_15.jpg
Aterian jälkeen alkoivat itse juhlat. Tytöistä ensimmäisenä sai kasvaa Elina.
65_16.jpg
Ja hänen jälkeensä puhalsi Nirkka kynttilät sammuksiin.
65_17.jpg
Nirkka sulki silmänsä pyörähtäessään ja toivoi, että hänen uusi ulkonäkönsä miellyttäisi Kurttia.
65_18.jpg
Elina halusi luonnollisesti käyttää Nirkan vanhaa mekkoa, jonka Nirkka auliisti lupasikin pikkusiskolleen. Elinasta kasvoi huomattavan kaunis nuori nainen, jolla ei taatusti tulisi olemaan vaikeuksia puolison hankinnassa.
65_19.jpg
Muu perhe tajusi jättää aikuistuneen Nirkan ja Kurtin kahdestaan keittiöön juttelemaan. "Sinustahan varttui varsin pätevän näköinen emäntä", Kurtti sanoi ja Nirkka peitti hämillään kasvonsa kädellään. "Älähän nyt", Kurtti sanoi, "Tahdon katsoa kauniita kasvojasi."
65_20.jpg
"Anna kun hieman hieraisen hartioitasi", Kurtti sanoi ja Nirkka kääntyi auliisti selin. Hän nautti Kurtin vahvojen käsien otteesta ja miehen läheisyydestä.
65_21.jpg
"Olette niin hurmaava Nirkka-neiti", Kurtti sanoi suudellen Nirkan kättä.
65_22.jpg
"Suotteko minulle sen kunnian, että tulette vaimokseni?" Kurtti kysyi polvistuen Nirkan eteen ja kaivoi sitten taskustaan sormuksen. "Kyllä!" Nirkka henkäisi ja otti sormuksen sormeensa.
65_23.jpg
Sitten hän antoi mojovan suukon Kurtille suoraan suulle. Kurtti hieman hämmästyi Nirkan teosta, mutta vaikutti yhtä kaikki melkoisen iloiselta. Pian Kurtti kuitenkin kätteli isäntäväen ja lähti kotiinsa.
65_24.jpg
Kiivettyään yläkertaan ja riisuessaan ensimmäistä kertaa aikuismekkoa päältään Nirkka viimein alkoi tajuta, mitä sinä iltana oli tapahtunut. Hän menisi naimisiin hyvin pian.

Vihdoinkin sain tämän osan valmiiksi. Ja jälki on sen mukaista, että inspiraatio ei ihan huipussaan ole ollut. No, tänne asti päässeet voivat kuitenkin kommentoida ;D