Tämä osa ei kerro varsinaisesta Ursinan perheestä, vaan Sivin ja Joonaksen viidestä (tai no neljästä) lapsesta joista ei tullut perijöitä.
585034.jpg
Ensimmäinen kuva on kuitenkin tapahtumien näyttämöstä Koivulasta. Pinkillä ympäröity talo on Ursinoiden edellinen talo Metsälinna ja turkoosilla ympäröity on heidän uusi talonsa, joka on nimetty Joonaksen perinnöksi. Joonas näet päätti, että hän ei jätä lapsenlapsilleen suurta perintöä, mutta sen sijaan hän rakentaa suvulle komean kivikartanon. Ristillä merkityt alueet ovat yhteisötontteja. Punainen on pieni metsäinen alue, jossa on hyvä käydä metsästämässä itselleen puolisoa kalastuksen lomassa. Keltainen on Koivulan majatalo, jossa tarjotaan ruokaa ja yösija. Vihreä on löytöeläinkoti, josta voi käydä ostamassa irrallaan kuljeskelleita eläimiä. Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä on Koivulan tori, jossa voi käydä ostoksilla tai hankkia hieman ansioita työsketelemällä baarissa. Sitten asiaan:
584985.jpg
Ensimmäisenä vuorossa on Ursinoiden esikoinen Piritta. Hän meni naimisiin Johan Kuokan kanssa. Kuokat ovat siskoni legacyperhe, joten sääntöjä tuli hieman kierrettyä.
584987.jpg
Piritta ja Johan saivat kaksi poikaa, Eemelin ja Aatun.
584988.jpg
Mirjami meni sitten naimisiin Kullervo Jokivuoren (se se nimi kai oli, dementia iskee) kanssa. Juhliin kutsuttiin kaikki Ursinat, mutta Joonas ei viitsinyt vaivautua paikalle. Syynä tosin oli, että hän jäi vahtimaan kaksosia, jotka olivat silloin taaperoita, kotiin.
584989.jpg
Jos minä olisin Sivi, niin minua ei kyllä huvittaisi istua tuossa :)
584990.jpg
Nuoren parin onni lopahtaa nopeasti, kun Kullervo hukkuu. Ei kyllä ole ihmekään ettei hän osaa uida -keskiajalla kaikkia jotka osasivat uida syytettiin noituudesta tai jostain muusta taikuudesta.
584991.jpg
Mirjami pyytää päivänkakkaralta apua siihen pitäisikö hänen etsiä itselleen uusi mies.
584994.jpg
Ilmeisesti päivänkakkara päätyi myöntävään vastaukseen. Petikaverin nimi on Aslak Kauranen.
584992.jpg
Aslak muuttaa jo taloon, ja pian tämän jälkeen Mirjami huomaa odottavansa lasta. Hän ei kuitenkaan tiedä onko lapsi Kullervon vai Aslakin.
584995.jpg
Aslak vie Mirjamin heti vihille kuultuaan vauvasta. Kuvan yläreunassa näkyy pikkuinen Ernesti-taapero, jonka Mirjami hankki itselleen seuraksi Kullervon kuoleman jälkeen.
584996.jpg
Aslakin tuomien rahojen ja Kullervon jäämistön ansiosta perhe pystyy rakentamaan muodikkaan tiilitalon. Ernesti rakastaa kukkia, joten on päättänyt leikkiäkin kukkapenkissä.
584999.jpg
Pieni Ernesti kasvaa nopeasti ja hänen on aika venähtää aikuiseksi mieheksi.
585000.jpg
Tämän näköinen ilmestys, melko hirveä nenä.
585001.jpg
Tuskin Ernestin ympäriltä ovat ehtineet lehdet haihtua, kun Mirjami alkaa jo kiljua tuskaisesti.
585002.jpg
Mirjamin pienokaisen nimeksi tuli Vilja Kauranen. Tyttö nimettiin tietysti isänsä sukuun, mutta mustista hiuksista huomaa, että hän on Kullervon lapsi.
585003.jpg
Ernestillä pitää kiirettä. Hän on löytänyt erään vanhan naisen ihanuudet. Itse asiassa tämä Vieno niminen rouva on se, jonka koirilla olen pentuja tehtaillut.
585004.jpg
Lopulta Ernesti huomaa, että tässä on hänen elämänsä nainen ja rakastuu Vienoon päätä pahkaa.
585005.jpg
Mitäpä muuta rakastunut poika voisi kuin kosia Vienoa. Vieno suostuu oitis ottamaan vastaan Ernestin sormuksen.
585006.jpg
Naimisiin mennään siltä seisomalta. Tähän päättyy vihreän perheemme tarina. Seuraavaksi seuraamme Mirjamin lähes kaksoissiskon Selman elämää.
585008.jpg
Selma on päätynyt majatalon yläkertaan Väinämö Lievosen seuraan. Selma oli jo teininä luonut hyviä suhteita Väinämöön tulevaisuudessa häämöttävä avioliitto mielessä.
585007.jpg
Selma, Selma, kunnon tytöt odottavat papin aameneen asti ennen kuin antautuvat jollekin miehelle.
585009.jpg
"Mm, kulta", Selma mumisee, "menemmehän pian naimisiin? Olenhan minä vaikka saattanut tulla raskaaksi sinulle"
"Naimisiin!" Väinämö tuhahtaa,"En minä naista elämääni halua. Pieni lemmenleikki silloin tällöin riittää", Väinämö toteaa ykskantaan ja jättää Selman typertyneenä seisomaan majatalon yläkertaan.
585010.jpg
Selma päättää kuitenkin pelata varman päälle siltä varalta, että odottaisi Väinämön lasta. Mies pitää siis löytää nopeasti, jotta mahdollinen vauva syntyisi edes melkein oikeaan aikaan.
585011.jpg
Heti kun vain kehtaa, ettei vaikuttaisi liian tungettelevalta, Selma kaivaa esille sormuksen. Jyry ottaa sen vastaan iloisena.
585012.jpg
Illalla Selma johdattaa Jyryn makuukammarin puolelle.
585014.jpg
Piakkoin Selma todella huomaa olevansa raskaana. Jyryllä ei kuitenkaan ole mitään aavistusta Väinämöstä, joten Selma puhuu koko ajan "heidän lapsestaan".
585015.jpg
Nuori pari on järjestellyt häitä koko päivän, mutta järjestelyt keskeytyvät, kun Jyry saa kuulla mahtavasta rikoskeikasta ja lähtee heti saaliin kimppuun. Rahaa siitä saadaan ihan mukavasti.
585013.jpg
Jyryn palattua kotiin pari menee heti naimisiin. Niin Selma Ursinasta tulee Selma Töllönen.
585016.jpg
Kun Sivi kuulee Selman raskaudesta, hän lähtee heti katsomaan Selmaa. Vaikka Selma onkin raskaana ja paikkoja särkee, hän silti toteaa, että Sivi tarvitsee hartiahierontaa enemmän kuin hän.
585020.jpg
Selman synnytys alkaa yksin tyhjässä talossa, kun Jyry on taas keikalla. Hämmästyksekseen Selma saakin kaksi vauvaa, joista ei tietenkään ole kuvia... Vauvat nimettiin Liisaksi ja Kaalepiksi. He molemmat ovat ruskeatukkaisia, mutta Selmallahan on ruskeat hiukset. Mutta kunhan kaksoset hieman kasvavat, heiltä todennäköisesti löytyy nenä, joka näyttää siltä, että lapset olisivat juosseet seinään...
585021.jpg
Viime osassa vihjailin jo Kaarinan suuresta suunnitelmasta mahdollisimman monien miehien hurmaamiseksi. Tähän suunnitelmaan kuului vanhan mökin ostaminen metsän laidalta, talon lyhimmän mekon käyttäminen ja hiusten leikkaaminen lyhyiksi. Kaarina nimittäin perusti Koivulaan ensimmäisen ilotalon! Siltä varalta, että pelkkä miesten miellyttäminen käy tylsäksi Kaarina otti taloonsa Ursinoiden patalaiskan koiran Vänrikin.

Kaarle elelee elämäänsä tyytyväisenä luostarissa, eikä hänestä ole kuvaa. Se ei kyllä varmaankaan Kaarlea haittaa, sillä hänellä on niin pitkä nenä, että Pinokkiokin olisi kateellinen. Seuraava osa on taas tavallinen, jossa Ursinat totuttelevat uuteen elämäänsä kertanossaan.